
PORȚI DIN FIER
Porțile sunt primul element cu care musafirii dumneavoastră iau contact și prevestesc un cămin elegant și primitor. De aceea, este important sa alegeți un design potrivit și dimensiuni bine proporționate cu înălțimea casei și a gardului.


Porțile din fier forjat pot fi realizate pe role sau batante în funcție de alegerea clientului. Acestea pot fi realizate din profile din fier brut răsucit, canelate sau amprentate de diferite dimensiuni sau din țeavă lisa sau amprentată.
Considerăm că munca noastră se vede cel mai bine în imagini și de aceea vă oferim o galerie cu proiectele reprezentative.
Consultanță
gratuită!
Transport
gratuit!
-
Portile din fier forjat: avantaje si dezavantajeFierul forjat este materialul folosit cel mai des in decoratiuni exterioare, fapt pentru care se potriveste foarte bine unei porti, fiind rezistente, gasindu-se in tot felul de modele si aratand bine din punct de vedere al esteticului. Daca o poarta din fier forjat va fi bine intretinuta in timp, va avea o durata mare de viata. Dar, asa cum am mentionat, trebuie ingrijita periodic, avand nevoie de grunduire si vopsire.
Ca si pret, sunt porti confectionate din teava rectangulara si sunt mai accesibile fata de modelele zincate, care au pretul mai ridicat. Si, pentru a vorbi si-n sume de bani, costurile tin de fiecare producator in parte. Cele prefabricate, spre exemplu, intalnite in magazinele cu profil specific, ajung pana la 2.500 lei - porti de dimensiuni mari si 1.000 lei - porti de dimensiuni mici. Pretul variaza si-n functie de designul portii.
Ca si avantaje: pretul este accesibil, au o rezistenta mai mare, durata mare de viata si un aspect deosebit, poate unic, datorita unei game variate de modele intalnite pe piata.
Cat despre dezavantaj, acesta tine de faptul ca portile din fier forjat, pentru a-si pastra aspectul, trebuie ingrijite periodic, de la vopsire pana la tratamentul impotriva coroziunii, aplicat o data la 2 ani.
-
Sfaturi pentru ca portile din fier forjat sa aiba acelasi design:- primul pas: masurile de protectie. Cand poarta/gardul da peste tot felul de intemperii (cu natura nu te poti pune), mai ales cu ploi abundente, acestea pot ruginii. Pentru a nu va lovi de aceasta problema, puteti lua din timp masuri, aplicand un strat de ceara speciala pe poarta sau o alta substanta protectoare.
-
Intalnim destule metode in magazinele de specialitate.- vopsiti poarta
- curatati poarta
- se va verifica,periodic, poarta si eventula gardul, daca este tot din acest metal;
- rezolvati petele de rugina. Cum ati observat o parte ruginita, cat de mica, interveniti. Se va folosi un smirghel sau lama de otel pentru inlaturarea ruginii. Se aplica pe partea curatata ceara speciala.Eventual, se poate da din nou cu vopsea, pentru a acoperi partea ruginita. Daca rugina s-a extins mai mult, solicitati interventia unei firme specializate in fier forjat.
Cei care-si doresc, intr-un final, porti din fier forjat trebuie sa stie ca, in-afara partii cu intretinerea acestuia, periodic, vor avea parte de o poarta rezistenta. Se adapteaza fiecarui mediu - intern sau extern -si este frumos pentru ca este si maleabil: poate fi usor indoit, adaptat designului dorit, dar, in acelasi timp, rezistent.